Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Diploma

Studenti završne godine Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak, predstaviće se od 9 - 31. jula. u Muzeju primenjene umetnosti svojim najuspešnijim radovima na izložbi Diploma 2009.


 


Na izložbi će biti zastupljeno svih deset specijalizovanih odseka i osam ateljea FPU - Zidno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Unutrašnja arhitektura, Primenjena grafika (Grafika i knjiga; Grafički dizajn; Fotografija), Scenografija, Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim), Tekstil, Keramika, Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika; Konzervacija i restauracija skulptura; Konzervacija i restauracija umetničkih dela na papiru).

 



Već tradicionalna izložba Diploma i ovaj put će potvrditi da studenti nisu samo pasivni primaoci znanja, već i kreativne ličnosti koje,  noseći ogromnu energiju, transponuju svoja umeća u radove, čiji će tek deo biti predstavljen u MPU. Mnogobrojne nagrade, osvojene još tokom studija potvrda su dobro osmišljenog i kvalitetnog programa proučavanja u različitim oblastima likovnih i primenjenih umetnosti koji se studentima pruža na ovoj visoko-stručno obrazovnoj instituciji.


 



Datum objavljivanja: 03.07.2009.