Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dijalog sa Mirzom Dedaćem

Četvrtak, 9. mart,19h Ostavinska galerija, Kraljevića Marka 8, Bgd Dijalog sa Mirzom Dedaćem. "Dijalog” je projekat kritičke recepcije aktuelnih umetničkih praksi lokalnih autora mlađe generacije, koji su osmislili i vode Ksenija Jovišević i Stevan Vuković.


 


Uputstvo za ubrizgavanje heroina, tragovi masturbacije na papiru, uz naznake procesa koji je do njih doveo, kao i pikselizovanjem preoblikovan i monotonom naracijom ozvučeni prikaz seksualnog odnosa preuzetog iz komercijalnog porno filma, korišćeni su u realizaciji radova Mirze Dedaća o kojima će biti reč na prvom izdanju Dijaloga u Ostavinskoj galeriji.



Po obrazovanju i vokaciji vizuelni umetnik, Mirza Dedać u svojoj praksi primenjuje medijski i stilski nomadizam u prikazivanju takvih radnji, da bi stvorio afektivno delotvorne i značenjski ambivalentne predloške koji status rada zadobijaju u interakciji sa različitim segmentima publike. U tom polju ambivalentosti susreću se namera i slučaj, proces i proizvod, originalno i preuzeto, unutrašnje i spoljašnje, koncept i kontekst, konvencija i eksces, tautologija i ironija, ikoničko i indeksično u formi značenja, i privatno i javno u njegovoj klasifikaciji i društvenoj stratifikaciji.



"Dijalog" je projekat kritičke recepcije aktuelnih umetničkih praksi lokalnih autora mlađe generacije, koji su osmislili i vode Ksenija Jovišević i Stevan Vuković, u okviru programskih aktivnosti Ostavinske galerije.


 



Datum objavljivanja: 09.03.2017.