Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Deo zbirke MSUV u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu

Muzej savremene umetnosti Vojvodine je dobio priliku da u prostoru novoizgradjene Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu predstavi javnosti deo svoje bogate kolekcije umetničkih dela savremene umetnosti.


 


Svečano otvaranje Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu je u ponedeljak, 30. septembra 2013. u 11:00, ul.dr Zorana Đinđića bb, Novi Sad.



Stručnu selekciju i postavku realizovali su mr Suzana Vuksanović, muzejska savetnica, Svetlana Mladenov, kustoskinja i Luka Kulić, konzervator MSUV. Tehnička realizacija je poverena  Marku Ercegovicu i Đordju Popiću.



U arhitektonski inovativnom objektu Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu MSUV ce predstaviti radove sledecih autora, autorki i umetnickih grupa: Mira Brtka, Verbumprogram, Goran Despotovski, Milena Jeftić Ničeva Kostić, Milan Nešić, Dragan Rakić, Dušan Todorović i Vladimir Tomić, na postavci ciji koncept je usmeren na svedene, ekspresivno-apstraktne i geometrijsko-konstruktivisticke forme u slikarstvu i skulpturi od sredine 80-tih godina do danas. Ideja je da se tokom vremena menja izgled postavke, kako bi, u dužem periodu, kroz prostor Univeziteta bio omogućen uvid u naznačajnije pojave i aktere savremene umetničke prakse našeg regiona.


 



Datum objavljivanja: 30.09.2013.