Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Demokratija

Predstava "Demokratija", koju je napisao i režirao Zijah Sokolović, a čije igranje organizuje UG "Srbija u pokretu", zbog velikog interesovanja biće ponovo odigrana u Beogradu, 8. novembra 2016. godine sa početkom u 20.00h, u Kulturnom centru Rex, Jevrejska 16.


 


„Demokratija" Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi - osim kada to baš i nije slučaj. Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo.



Predstava „Demokratija" nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram", koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu. Nakon svakog igranja biće održana i diskusija na temu postojećeg izbornog sistema, kako bi se građanima dao prostor da izraze utiske ali I kako bismo razgovarali o tome da li mi zaista biramo svoje predstavnike u parlamentu, ili nam izborni sistem to samo prividno dozvoljava.

Ulaz na predstavu je besplatan, ali potrebo je da rezervišete svoje karte putem linka: http://bit.ly/2dSMyPr jer je broj mesta ograničen!

Vidimo se na predstavi!


 



Datum objavljivanja: 07.11.2016.