Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

DemocrARTisation

Pet nagrada za inovativnu kampanju „DemocrARTisation” Muzeja savremene umetnosti i agencije McCann Beograd


 


Kampanja „DemocrARTisation” koju su zajedno kreirali Muzej savremene umetnosti i agencija McCann Beograd osvojila je pet nagrada na jednom od najznačajnijih međunarodnih festivala kreativnog oglašavanja Golden Drum. U jakoj konkurenciji, kampanja je nagrađena zlatnim priznanjem u oblasti Interaktivni alati i ostala digitalna rešenja, kao i sa još tri srebrna i jednim bronzanim priznanjem.



Inovativna kampanja „DemocrARTisation” omogućila je da neka od najvažnijih dela Muzeja savremene umetnosti budu dostupna publici i u periodu renoviranja zgrade muzeja. Korišćenjem aplikacije msuARt za mobilne uređaje, oglasni formati kompanija koje su podržale kampanju, Telekom Srbija, Ahold Delhaize, Halkbank, Bambi, ibrendova Coca-Cola, Schweppesi, Fanta, BMW, Honda, Mini Maurice, Tommy Hilfiger, Replay, Diesel, Liu Jo, transformisani su u umetnička dela. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji, aplikacija je omogućila virtuelnu izložbu dela iz zbirki muzeja na ekranima uređaja.



„Veoma nam je drago da je žiri festivala prepoznao naš zajednički napor i želju da, sa agencijom McCann Beograd, omogućimo da naša kolekcija ostane dostupna za ljubitelje umenosti u periodu rekonstrukcije. Ove nagrade predstavljaju za nas dodatne razloge za slavlje, sada kada je zgrada Muzeja savremene umetnosti ponovo otvorena za posetioce“, izjavila je Senka Ristivojević, PR Muzeja savremene umetnosti.



„Želeli smo da nađemo način da šira javnost može da uživa u vrhunskim umetničkim delima dok je Muzej savremene umetnosti u rekonstrukciji. Istu ideju imali su i zaposleni u Muzeju – naći način da se prevaziđu fizičke prepreke i da umetnost bude dostupna publici“, kaže digitalni kreativni direktor McCann Beograd Vladimir Ćosić.




Aplikacija msuARt do sada je nagrađena sa ukupno sedam nagrada na različitim među narodnim i domaćim festivalima.



Nakon što je, zbog radova na rekonstrukciji, deset godina bila zatvorena za javnost zgrada Muzeja savremene umetnosti je ponovo otvorena izložbom „Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti“. Prvih sedam dana, do 27. oktobra u 10 časova, muzej će biti neprekidno otvoren 24 sata dnevno i publika će biti u mogućnosti da u bilo koje vreme obiđe izložbu, a ulaz je besplatan.


 


 



Datum objavljivanja: 23.10.2017.