Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dejana Vučićević

Projekat Still Lovers (Jos uvek Ljubavnici) je konceptualni rad u smislu temeljne rekonstrukcije scenografsko-kostimografskog prikaza života i navika u urbanoj sredini sredinom 70ih godina proslog veka, predstavljen putem 12 fotografija jednoobraznog formata i video rada.


 


Estetika projekta je inspirisana likovnošću i stilom života ovog vremena, a iskazana je kroz vizuru života između kapitalističkog Zapada i socijalističkog Istoka.



Dramaturgija je prilagođena etičkim "standardima" i profilu građanskog  sloja društva pomenute epohe, a svakako je primenjiva i na današnju sliku sveta...



Dejana Vučićević je diplomirala na FPU i dizajna u Beogradu. U umetničkoj praksi, u raznim vidovima vizuelnog, prisutna je od 1992. Od 1993. član je ULUPUDS-a, u statusu slobodnog umetnika. Iza sebe ima više krupnih samostalnih projekata u okviru dizajna i mode, dva celovečernja igrana filma, bavi se kostimografijom i dizajnom za TV reklame, pozorišne projekte itd. Konceptualni projekat Happy Family (Srećna porodica) prikazala je u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, 2006. godine.


 



Datum objavljivanja: 20.05.2008.