Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dečija umetnost

U okviru proslave Dana grada Valjeva, u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“, u utorak, 29. marta, u 18 časova, biće svečano otvorena izložba „Dečija umetnost“.


 


Tradicionalna izložba dečjih likovnih radova u našoj galeriji je ponovo na programu nakon jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa. Radujemo se što baš ovom izložbom, koju organizujemo u saradnji sa svim gradskim i seoskim osnovnim školama na teritoriji Valjeva, zvanično otvaramo ovogodišnju izlagačku sezonu u Internacionalnom studiju.



Biće predstavljeni najbolji radovi učenika od V do VIII razreda svih sedam gradskih i osam seoskih škola (Brankovina, Valjevska Kamenica, Divci, Dračić, Donje Leskovice, Popučke, Poćuta i Stave), koji su selektovani po izboru nastavnika i profesora Likovne kulture. Postavka broji 45 likovnih radova, pri čemu će iz svake škole biti izloženo po 3 rada.



Pred učenicima je bila slobodna tema, kao i tehnika po izboru. Koristili su olovku, tuš, bojice, tempere i vodene boje, kako bi na svojim crtežima prikazali kretivnost, interosovanja, zapažanja i maštu. Dominiraju vesele boje, a od „žanrova“ su uglavnom zastupljeni portreti, pejzaži, mrtva priroda i animalistički motivi



Izložbom „Dečija umetnost“, Internacionalni umetnički studio, od  2002. godine, daje veliku podršku našim mladim budućim umetnicima da nastave da se iskazuju kroz svoj likovni rad i da u njemu uživaju, jer je to itekako važno u razvoju celokupne ličnosti svakog deteta.


 



 


Datum objavljivanja: 28.03.2022.