Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dečija radionica

Nedelja arhitekture želi da animira i najmladje sugradjane. Od 30.juna do 3. jula, na 4 radionice koje počinju od 17 sati ispred Kulturnog centra Beograda, deca uzrasta od 6 do 12 godina, će slobodno crtati, pričati i pitati arhitekte i pedagoge iz Dečijeg kulturnog centra. Najmlađi će se baviti ovogodišnjom temom Nedelje arhitekture - Grad na vodi, dok će grupa srednjoškolaca nastaviti da istražuje problem Redefinicija poligona ili ko kvari kvadrate .


 


Dečije radionice vode Iva Subotić Krasojević, nastavnik razredne nastave i Katarina Bunuševac, pedagog, a radionicu za srednjoškolce – Marija Bulatović, arhitekta.



Infopult - ugao Knez Mihailove ulice i Trga Republike

Ponedeljak, 30. jun

17,00 –  Kuće na vodi

Utorak, 1. jul

17,00 – Odsjaj u vodi    

Sreda, 2. jul

17,00 –Drveće i cveće        

Četvrtak, 3. jul

17,00 –  Mostovi       



Deca će na svim radionicama praviti grad na vodi. Sami će osmisliti raspored i izgled nekoliko velikih građevina na vodi sa propratnim elementima od papira i kartona (drveće, cveće, spomenik, fontana, most). Na dve velike lepenke biće raspoređene i zalepljene građevine i propratni elementi. U pravljenju će biti korišćene tehnike kolažiranja, crtanja i modelovanja.

Iva Subotić Krasojević je diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu 2003. godine. Student je interdisciplinarnih magistarskih studija na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Od 2003. nastavnik je istorije umetnosti u Školi za mašinstvo i umetničke zanate „Tehnoart Beograd“.

Katarina Bunuševac je diplomirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku slikarstvo, gde je magistrirala 2002. Specijalizirala je metodiku nastave likovne kulture na Učiteljskom fakultetu u Beogradu. Od 2000. je

nastavnik likovne kulture, od 2004 - spoljni saradnik Dečjeg kluba Muzeja savremene umetnosti. Koordinator je i autor projekta / seminara za nastavnike u srednjim školamaSavremeni pristup nastavi likovne kulture – razvijanje kritičkog mišljenja kod učenika, a realizator je likovnih radionica za decu (uzrasta od 10 do 14 godina), Viza Olimpijada mašte – Jedan svet, jedan san (Beograd, Novi Sad, Subotica, Niš).



Petak, 4.jul

17,00 – Kulturni centar Beograda: galerija Artget, Trg Republike 5/I

              Radionica za srednjoškolce: Redefinicija poligona ili ko kvari kvadrate

              Vodi: Marija Bulatović



Marija Bulatović, arhitekta, bavi se prostorno umetničkom edukacijom radi osavremenjivanja vizuelnog razvoja atipičnih starosnih grupa – predškolci, osnovci, srednjoškolci, studenti neumetničke edukacije...Ova radionica se bavi premošćavanjem jaza izmedju pogrešnih prostornih kodova formiranih u mislima i glavama mladih o prostoru i njegovom kreiranju. Ona uvodi kvadrat kao apstraktnu geometrijsku sliku u proces konceptualnog mišljenja, u priču o prostoru kao svakodnevnici. Analizira se dinamika kvadrata, kao i njegove granice, postavlja se pitanje šta sve kvadrat hoće, a šta može, kako zauzima prostor, kako ga ogradjuje, kako se otvara prema prostoru, kako ga uvlači u sebe, odnosno da li on ima samo površinu ili i volumen itd...


Portfolio Kulturnog centra Beograd


 



Datum objavljivanja: 26.06.2008.