Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Decembarski dani estetike

Decembarski dani estetike Ecce Homo Aestheticus. Ecce Homo Aestheticus čini umetnički deo programa godišnjeg naučnog skupa Homo Aestheticus Estetičkog društva Srbije, koji će biti realizovan u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka (Rige od Fere 4, Beograd) u subotu, 24. decembra od 10 do 13 sati.

 



 


Estetičko društvo Srbije je odlučilo da u okviru “Decembarskih dana estetike”, tokom 2016. godine, predstavi radove svojih članica i članova, kao i ljubitelja Društva u jednom drukčijem svetlu – ne samo kao estetičare, filozofe i teoretičare umetnosti, već i kao autentične stvaralačke ličnosti. Povod za ovakvo predstavljanje jeste i koncept ovogodišnjeg dvodnevnog naučnog skupa Estetičkog društva Srbije koji će biti održan pod nazivom: “Homo Aestheticus”. Program sačinjavaju umetnički i medijski radovi estetičara, umetnika i ljubitelja umetnosti svih generacija (počev od počasnih članova Društva do predstavnika najmlađe generacije EDS-a) i poetičkih orijentacija. Dobrodošli/e u svet umetnosti Homo Aestheticus-a! 

 

Program “Ecce Homo Aestheticus” realizuje Estetičko društvo Srbije, moderatori: Vasilija Antonijević, Vlatko Ilić, organizatorka: Sunčica Jergović, a čine ga sledeći prilozi:

Vasilija Antonijević, Ecce Homo Aestheticus, odlomci iz radio drame

Vlatko Ilić, Divna Vuksanović, Isceljenje, radio drama 

Dušan Pajin, Estetičke kontemplacije

Predrag Jakšić, fragment iz filma Pesnik, video klip Đubre 

Dejan Đurkovic (prezentuje Ana Đurković), kratki filmovi Anabelin san, Psihodelikt

Dragana Kitanović, video rad Inside the Gaze 

Ivan Jeremić, video klip Bez naziva

Nemanja Dragaš, Eter, poezija 

Sunčica Jergović, insert iz serije Arhetip moderne bajke

Jelena Marković, animacija The Word spreads over her leaves 

Dragan Ćalović, Divna Vuksanović, video rad Celebrities in the kitchen


 



Datum objavljivanja: 20.12.2016.