Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

David Vartabedijan: The Cause - Uzroci

U ponedeljak, 14. februara u 19 sati u Galeriji Grafički kolektiv na Obilićevom vencu, otvara se samostalna izložba autora Davida Vartabedijana, pod nazivom, "The Cause - Uzroci". Izložba traje do 26. februara.

 


Muzika, rok kultura, ilustracija i strip značajno su uticali na poetski diskurs  Vartabedijanovog grafičkog stvaralaštva. U ciklusu grafika "The Cause - Uzroci" on spaja ljubav prema muzici i likovnoj umetnosti - klasični crtački prosede sa novim digitalnim tendencijama. Problemska celina od 18 grafika sa pratećim crtežima i skicama, nastala u periodu od 2005-2010, predstavlja najznačajnije nosioce svetske rok scene čija zajednička misao o iskrenoj doslednosti i istrajnosti u sopstvenim ubeđenjima ujedno jeste i moto izložbe. Struktura u kojoj se prepliću stihovi sa likovima njihovih autora referira ekspresivni izraz vizuelnog identiteta rok kulture. U medijskoj sinesteziji koja stvara utisak "odlično odsviranog", radovi Davida Vartabedijana predstavljaju svojevrsne likovne zabeleške jednog muzičkog panteona čija trajnost ima vanvremenski karakter.   


                                                                                        

David Vartabedijan (1968), diplomirao 1992. grafiku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijom. Izlaže od 1985. Radio je kao autor i voditelj emisija posvećenih rock kulturi na Radiu “Politika”. Tekstove o rok muzici i kulturnim dešavanjima objavljivao u periodičnim magazinima: Pop-Rock, Huper, Ćao, Explosive, Hard Metal, Super Tin, Metal Hammer, Starz, Singidunum Weekly, Večernje Novosti i dr.




Član je ULUPUDS-a. Od 2005. urednik je i novinar nedeljnog rok i art portala www.davidsubrock.com.


 


Datum objavljivanja: 09.02.2011.