Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

David Pužado: Inspirisan

“Inspired by” ( inspirisan) je prvi deo velikog projekta inspirisan umetnicima, pre svega slikarom Baltazarom Koslovskim Baltusom, režiserom Džim Džarmušom, Edvard Hoperom, slikarom koji ima uticaja na sva moja dela.

 



 


“Inspired by” ( inspirisan) je prvi deo velikog projekta inspirisan odredjenim umetnicima, pre svega slikarom Baltazarom Koslovskim Baltusom, režiserom Džim Džarmušom, Edvard Hoperom, slikarom koji ima uticaja na sva moja dela, kao i jednim od mojih omiljenih fotografa, Aleksom Pragerom i Fhilip-Lorka di Korsijom.



Ovo je, takođe moj najbliži pristup modnoj fotografiji. Moja interesovanja za modnu fotografiju datiraju od 1995. godine, dok sam dve godine radio u Levi's prodavnici, a potomi u jednoj od najboljih dizajnerskih prodavnica u Barseloni. Bio sam impresioniran nagrađivanim katalozima italijanske modne marke Dizel. Skupljao sam ih sve. Uvek prikazujući modele u svojevrsnim nadrealističkim odnosima sa okruženjem postizala se nova, surealnost, a ja sam uvek bio fasciniran nadrealizmom…



Generalno, na mojim fotografijama, ne samo u portretima, već i u pejzažima, mrtvoj prirodi ili arhitekturi možete osetiti samoću, usamljenost, dosadu, melanholiju i nešto meni veoma balkansko, malodušnost.



U seriji predstavljenoj u hotelu Radisson Collection, u okviru projekta „“ Бартcелона pop up 147“, na svakoj slici su dve osobe,koje i ako međusobno deluju, one su izolovane unutar sebe.



Ova izložba je prvi korak. Sledeće će imati imena i prezimena.



David Pužado

www.davidpujado.com


 



Datum objavljivanja: 09.09.2019.