Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Danijel Babić: Radovi / Works 2002-2017.

Danijel Babić Radovi / Works 2002-2017. 26. maj – 1. jul 2017. Otvaranje: petak, 26. maj u 20h. Kustos: Vladimir Mitrović, Velika galerija Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Novi Sad, Dunavska 37.


 


U velikoj galeriji MSUV će biti izložene Babićeve slike, bilbordi kao slike uveličanih formata, printovi i nacrti za murale, crteži, plakati i katalozi samostalnih izložbi, kao i naslovne stranice knjiga, publikacija i časopisa gde su publikovani njegovi radovi. Izložba će biti prilika da se javnost upozna sa novijim radovima i delovanjem jednog od najaktivnijih protagonista novosadske slikarske scene koji svojim kvalitetom i dinamikom predstavlja originalni primer povratka figurativne slike u savremenoj srpskoj umetnosti. Posle šezdesetak samostalnih izložbi u različitim galerijskim i vangalerijskim prostorima biće to jedinstvena prilika da se publika upozna sa Babićevim radovima iz poslednjih desetak godina i sa najnovijim slikama velikog formata nastalim ekskluzivno za ovu priliku.





Kao retko koji slikar Babić je uspeo da ostane originalan, samoponovljiv, kako bi svako ko je nekada video neki njegov rad, mogao i morao da prepozna poseban autorski rukopis. Debele, crne konture likova i događaja na njegovim slikama urezuje se u pamćenje posmatrača. Filozofija njegovih radova se nastavlja u temama kojima se bavi podrazumevajući proces originalnog slikarskog postupka. Može se reći da su njegove slike izrazito 'komercijalne' i da je stvorivši svoj prepoznatljiv stil došao u, već poznatu, situaciju, umetnika u malenoj zemlji i da bi, u drugačijoj situaciji i društvenim uslovima, sa njegovim radovima bilo verovatno nešto drugačija situacija. (...) (Vladimir Mitrović, tekst iz kataloga izložbe)



Tokom trajanja izložbe biće obezbeđeno stručno vođenje, povremeno uz prisustvo umetnika i kustosa. Svaki pedeseti posetilac izložbe na poklon će dobiti katalog sa potpisom umetnika a svaki stoti originalnu serigrafiju Danijela Babića.



Prateći program: "Umetnik radi i vikendom", "Budi kustos", susreti sa umetnikom, vođenja kroz izložbu, radionice za decu.


 



Datum objavljivanja: 22.05.2017.