Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Danielle Benvenuto, Frank Masholder: Od haosa do reda

Danielle Benvenuto, Frank Masholder, "Od haosa do reda" Subota, 1. jul u 20h X VITAMIN, Resavska 19, Beograd

 



 


Frank Masholder i Daniel Benvenuto kroz izložbu  „Od haosa do reda”, prikazuju svoje individualne kao i zajedničke radove po prvi put u Beogradu. Masholder predstavlja svoj ongoing projekat „ Floorways to Art“ gde  fotografiše nasumične kompozicije nastale prskanjem boje na podovima u ateljeima umetnika iz celog sveta. Benvenuto predstavlja svoje kružne slike, jedinstvenu umetničku formu koju je razvila u kombinaciji sa svojim prepoznatljivim slikama portreta duše. U ovim radovima, pod uticajem njene prethodne karijere psihologa i terapeuta, ona koristi boje, geometriju (krugove) i pokret da izrazi nevidljivi svet psiho-emotivnih kapaciteta. U svojim mešovitim medijskim radovima na metalu, Benvenuto i Masholder, spajaju prepoznatljive umetničke forme, stvarajući slike u kojima haos i red pulsiraju u dinamičnoj razmeni.





Danielle Benvenuto je multimedijalna umetnica i spisateljica poreklom iz Njujorka, koja živi u Berlinu. Njena umetnost istražuje slobodu - koja za nju nije ništa drugo do izražavanje sebe onakvima kakvi jesmo. Kroz svoje geometrijske kompozicije i smele slike koje traže dublji susret sa našim telima, ona nas poziva da uradimo upravo to: da se pokažemo što bolje možemo, na osećajan i razigran način. Posebno je zainteresovana za dublje prodiranje u čulna iskustva, istraživanje koncepta prosvetljenja kao nečega do čega dolazimo kroz svoja tela i u vezi sa drugima, a ne u samoći. Njen rad tako služi kao most između energetskog i materijalnog sveta. Poznata je po svojim PORTRETIMA DUŠE u koje uvodi svoj minuli rad kao psihoterapeut i energetski iscelitelj da bi kreirala interaktivne slike koje odražavaju nečiji energetski otisak, a ne osobu u fizičkom obliku.



Frank Massholder je fotograf i galerista poreklom iz Hajdelberga. Živi i radi  Berlinu. Osnivač je Galerie Z22 i ARTLOFTANDMORE. Posle duge karijere u filmskoj industriji, od 2011. bavi se pretežno fotografijom, kroz konceptualne projekte kao što su VODA, MASSHOLDER VERSUS EKSIT, TAKSI, TRILOGIJA GRADA, FLOORVAIS TO ART, I HOCHMEISTERPLATZ.


 



Datum objavljivanja: 26.06.2023.