Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Daniela Ošundaro: Play on Classicism

Otvaranje izložbe “Play on Classicism” Daniela Ošundara subota 18. mart u 19h Galerija X VITAMIN, Resavska 19.


 


Daniel Ošundaro se poigrava principima klasicizma, izvodeći scene na slikama koje deluju kao nacrti koji predstavljaju adaptaciju starog u novo. Ošundaro evocira nasleđe evropske umetnosti, iščitavajući je iz perspektive savremenog gledaoca. Paralelno reinterpretira i nasleđe afričke umetnosti.







Internacionalno prepoznat mladi umetnik  gradi kontekst u radovima kroz događaje koji su oblikovali njegov život i poimanje realnosti. Izražava se u medijima kao što su slika, skulptura, grafika, grafti i fotografija. Na Ošundarovoj prvoj samostalnoj izložbi u Srbiji biće prikazane slike iz različitih ciklusa, kao i skulpture iz serije “Pals”.





Daniel Ošundaro (1997) je nigerijski slikar, vajar i fotograf. Osnovne studije kreativnih umetnosti završio je na Univerzitetu Lagos u Nigeriji, kao i na Fakultetu likovnih umetnosti u Novom Sadu, gde je po završetku studija dobio počasnu nagradu na oba univerziteta. Nosilac je BEA stipendije koja mu omogućava nastavak umetničkog razvoja. Izlagao je u Affinity Art Gallery (Lagos, Nigerija), Afikaris Gallery, (Pariz, Francuska), Art3f (Brisel, Belgija), FESTIVAL NS22 (Novi Sad, Srbija).


 



Datum objavljivanja: 15.03.2023.