Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Daniel Meuči: Sreća nije iza planina

"Sreća nije iza planina" izložba radova autora Daniela Meučija od 14. do 26. Oktobra 2019. Otvaranje ponedeljak 14.10 u 19h Galerija O3ONE Gavrila Principa 16.

 



 


Daniel je iskoristio svojih 29 dana, maksimum koji mu je viza dozvoljavala da provede u Rusiji, Moskvi, Sankt Peterburgu, Kronštadtu, Kareliji, Jaroslavlju, Permu, Kunguru, Glazovu, više od 1800 km oko Urala, vozeći se neverovatnom Transibirskom železnicom…



Tokom putovanja on je, svesno ili nesvesno, hvatao trenutke, momente, utiske koji prave  razliku kada nekoliko dana „živite“ na mestu koje nije vaše, one detalje koje nikada nećete zaboraviti, okrenuti im leđa, iskustva koja su jedinstvena, samo jednom, tu i tamo. Verovatno Daniel nije znao da mu je u torbi negde sakriven Martin Par, ali bio je.



Kroz izložbu možemo videti uticaj njegovih studija umetnosti, starih i neverovatnih, za „zapadne“ ljudi, sovjetske grafike, tipično komunističkg dizajna, od automobila do bilborda, od spomenika do odeće  i naravno arhitekture. Ovde imamo sve odlike Danielovog stvaralaštva…



Ovo je prva izložba fotografija Daniela Meučija, grafičkog dizajnera, sa sedištem u Beogradu, rođenog  u Spilimbergu, odrastalog u Luki u Toskani. Školovao se u Umetničkoj školi „A. Passaglia“, gde je i magistrirao. Kasnije se preselio na studije arhitekture i dizajna u Trstu. Nakon diplome radio je kao industrijski dizajner dok se nije preselio u Berlin i Bremen, gde je takođe radio kao dizajner enterijera.



I za kraj… hvala svim Danielovim prijateljima koji su omogućili ovo iskustvo: Olji, Daši, Irini, Tanji, Leni Čuršinovoj, Hašmiku, Katji, Dimi i Kšuši, Antonu i Olji, Ramišu i Leni, Leni Kozlovoj, Olji Larinovoj, Lizi, Vladi i Nastji, Germanu, Danijlu, Eleni Germanovoj, Juliji, Vanji, Paši i Angelini, Aneti, Ini, Nikiti, Leonidu, Edvardu, Eleni Edvardovnoj, Leviju, Dmitriju, Olimpiadi Semenovnoj, Igoru i Arini.


 



Datum objavljivanja: 14.10.2019.