Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Danica Trajković: Kao da je ovde

U petak, 12. oktobra u 18 časova otvara se izložba fotografija „Kao da je ovde“ autorke Danice Trajković u Rančićevoj kući, galerijskom prostoru Centra za kulturu Grocka (ul. Majevička 9 u Grockoj).

 



Prizori Grocke obuhvaćeni izložbom fotografija „Kao da je ovde“ autorke Danice Trajković, donose poetiku dobro znanog pitomog okruženja, sagledanog u različitim trenucima  i situacijama, godišnjim dobima, delovima dana, vremenskim prilikama, koloritu - prikazanim u detalju, široj slici, panorami. Inspiracija je svuda unaokolo, a „ugledani“ prizori su i motiv i cilj objektiva – uhvatiti lepotu trenutka, sačuvati je i prikazati je iznova, kao da je sada i ovde.

Na fotografijama dominira moćna lepota prirode i reke, jedna od bitnih značajki opštine Grocka čiji je teren priroda obdarila izvanrednom klimom, sunčanim vinogradarskim padinama, zatalasanim krajolikom i plodnim zemljištem.osetioci,i meštanilepotamaprizora dive se sa nekog od brojnih vidikovaca, a pogled kojobuhvata vijugavu reku Dunav, pitome rečne ade, brežuljke i ravnice, rečima se teško može opisati. Milenijumima naseljavana, zelena beogradska destinacija opravdava nastanak vinčanske kultureisavremenog naziva „ala Kalifornija“. Punoća prizora je oda lepoti i životu, neponovljivoj draži trenutka koji se ne može vratiti i iznova doživeti, ali se može sačuvati od zaboravai podeliti sa posmatračem treptajem fotoaparata.


 



Datum objavljivanja: 10.10.2018.