Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dan otvorenih vrata u Salonu MSU

U okviru izložbe “Prostori odstupanja”, Muzej savremene umetnosti organizuje Dan otvorenih vrata u petak, 5. juna u Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14).

 



 


U periodu od 15 do 20 časova posetioci će imati mogućnost da direktno od Nemanje Lađića, jednog od umetnika koji učestvuje na izložbi, dobiju odgovore na pitanja o njegovim radovima predstavljenim u Salonu MSU, dok će u 19 časova umetnik održati prezentaciju o svom celokupnom radu.



Izlоžbа "Prostori odstupanja" prеdstаvlja аutоrе Anu Knežević, Nemanju Lađića i Marka Markovića kојi sе u svојој umеtničkој prаksi nа specifičan nаčin bаvе pојmоm prоstоrа. Rаzličitim pristupimа, koristeći medij crteža, svetlosno-zvučne instalacije i video rada, umеtnici prоblеmаtizuјu rеcеpciјu prоstоrа, njеgоvu strukturu, hоmоgеnоst i plаnоvе. Više o izložbi na sajtu MSU http://bit.ly/1KhQCjS



Na izložbi „Prostori odstupanja“ Nemanja Lađić je predstavljen sa dva video rada Pećina (2013) i Pad (2015).  Radovi su bazirani na svojevrsnom istraživanju granica ljudskog iskustva. Umetnik ispituje limite naše percepcije u razumevanju sveta i sveukupne stvarnosti. U fokusu njegovog stvaralaštva su analiza koncepta prostora i koncepta vremena, principi na osnovu kojih dolazi do njihovih promena, kao i međusobna uslovljenost i relacije.







Ovo je drugi u seriji susreta sa umetnicima koji su predstavljeni na izložbi u Salonu MSU. Nakon susreta sa Anom Knežević i Nemanjom Lađićem, publika će imati priliku da se druži i sa Markom Markovićem. Izložba "Prostori odstupanja", kustoskinje Žakline Ratković, otvorena je do 28. juna 2015. gоdinе, svakog dana od 12 do 20 časova, osim utorkom.


 



Datum objavljivanja: 03.06.2015.