Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dan Muzeja u Smederevu

Ovaj značajan dan Muzej u Smederevu dočekuje kao jedna od
reprezentativnijih ustanova kulture u Podunavskom regionu i, naravno, reper
kulturnog bića grada Smedereva i okoline.

 


"Povodom 12. aprila - Dana Muzeja u Smederevu - naša ustanova će u petak, 10. aprila 2009. god. prirediti celodnevni program kojim obeležavamo 59. godina rada smederevskog Muzeja. Program će se realizovati navedenog dana na dve lokacije: 


I


Muzej u Smederevu, Omladinska 4


prva sala - 13 časova


Predstavljanje nove internet prezentacije i koktel


Koktel i predstavljanje novog web site-a naše ustanove na web adresi www.muzejsd.org

<http://www.muzejsd.org/> .


Učesnici u programu biće uvaženi gosti: najviši predstavnici osnivača naše ustanove i grada Smedereva, zatim predstavnici kompanije U.S. Steel Serbia d.o.o., koji su finansijskim sredstvima pomogli realizaciju projekta internet prezentacije, kao i kolektiv Muzeja u Smederevu i saradnici na projektu. 


II


Muzej u Smederevu, Omladinska 4


Obilazak stalne muzejske postavke


Pozivamo Vas da iskoristite priliku da sa kustosima obiđete sale stalne muzejske postavke u našem i Vašem Muzeju. U petak, 10. aprila ulaz je slobodan.


Podsećamo Vas da je zbog radova na projektu sanacije i adaptacije muzejskih depoa Muzej u Smederevu duže vreme bio zatvoren za posete. Zato, iskoristite priliku da se ponovo susretnete sa prošlošću Smedereva i okoline obilaskom stalne postavke. 


III


Galerija savremene umetnosti  Smederevo, Trg Republike


19 časova


otvaranje izložbe Speculum Maius (Veliko ogledalo) - grafike Lidija Blagojević (Srbija) i Thomas Whalstrom (Švedska) 


Napomenimo još jednom da ovaj značajan dan Muzej u Smederevu dočekuje kao jedna od reprezentativnijih ustanova kulture u Podunavskom regionu i, naravno, reper kulturnog bića grada Smedereva i okoline. Zahvaljujući projektima koje kontinuirano realizuje, blagu koje baštini, kao i ugledu sticanom decenijama, u očima naših sugrađana, ali i stručne javnosti, prepoznatljiva je kao aktuelna, dinamična i savremena ustanova kulture u okruženju u kojem radi."


 


Datum objavljivanja: 08.04.2009.