Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dan leda

Multimedijalni centar „Led Art“ (MMC „Led Art“) poziva sve zainteresovane da prisustvuju realizaciji performansa Dan leda, koji će se izvesti u nedelju 19. juna sa početkom u 19h. u Katoličkoj porti u Novom Sadu.

 



 


Multimedijalni centar „Led Art“ (MMC „Led Art“) poziva sve zainteresovane da prisustvuju realizaciji performansa Dan leda, koji će se izvesti u nedelju 19. juna sa početkom u 19.00 časova u Katoličkoj porti u Novom Sadu. Performans Dan leda je prva aktivnost u sklopu projekta ReKAPITULACIJA, koji obuhvata tridesetogodišnje delovanje umetničkih grupa Led Art, Art klinika, Šok ZaDruga sa Grafičkom mrežom.

Na performansu na blokovima leda projektovaće se video radovi i filmovi iz arhive MMC „Led Arta“:

film „Zamrzavanje“, 1993. godina;

film „Potop“, 1993. godina;

film „Lokaliteti 1 i 2“, 1994. godina;

film „Stolica“, 1995. godina;

film „Ko vas šiša“, 1995. godina;

film „Vratite im sliku“ 1996. godina;

film „Puj, spas, za sve nas!“, 1996. godina;

film „Ikonomahija“, 1998. godina;

film „Bio most“, 1999. godina;

film „Kunslager“, 2000. godina.



Dan leda je posećanje na Zamrznutu umetnost iz koje je rođena grupa Led Art. Isped Doma Omladine u Beogradu 15. maja 1993. godine na inicijativu umetnika Nikole Džafa, okupila se grupa od 25 umetnika različitih poetika i usmerenja i izvela umetničku akciju Zamrznuta umetnost. U situaciji devastacije moralnih, društvenih i materijalnih vrednosti, s ratom koji se razbuktavao na teritorijama bivše domovine, postavilo se pitanje da li treba raditi u takvim okolnostima. U kom pravcu delovati? Zamrzavanje se može shvatiti dvojako – s jedne strane to je odlazak u hibernaciju ili čak svesna eutanazija. S druge, zamrzavanjem se vrednosti čuvaju za neki bolji trenutak.

Projekcija video radova i filmova na ledenoj površini velikog formata prelama slike i zapise o bitnim akcijama koje su izvedene u prvoj deleniji delovanja Led Arta.

MMC „Led Art“ je 17. maj proglasio Danom leda.



Sve aktivnosti u sklopu projekta ReKAPITULACIJA možete pratiti na oficijalnom sajtu: https://sokzadruga.com/ i društvenim mrežama fejsbuk: https://www.facebook.com/art.klinika instagram: https://www.instagram.com/sokzadruga/ i tviter: https://twitter.com/sokzadruga


 



 


Datum objavljivanja: 16.06.2022.