Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Da li ste bili u vašem muzeju?

U cilju popularizacije muzejske delatnosti i povećanja posete svojim stalnim postavkama i tematskim programima Narodni muzej Valjevo tokom novembra sprovodi veliku programsko – marketinšku akciju DA LI STE BILI U VAŠEM MUZEJU?

 


U periodu od 2003. do 2008. godine poseta stalnim postavkama Valjevskog muzeja je u stalnom porastu: od 4.000 u 2003, preko 14.000 u 2006, do projektovanih 28.000 u 2008. Uzimajući u obzir opšte stanje muzeja u Srbiji, kvantitet posete bi mogao da se oceni kao veoma zadovoljavajući. Međutim, uočeni rast je prevashodno rezultat znatnog povećanja broja organizovanih posetilaca sa strane, dok Valjevci u manjem broju posećuju svoj muzej. Najčešće su to organizovane đačke grupe koje dovode stalno jedni te isti, malobrojni, prosvetni radnici, kao i pojedinci prilikom manifestacija kao što su Noć muzeja i Tešnjarske večeri. Sa druge strane, veliki broj sugrađana je, zahvaljujući medijima, upoznat sa postojanjem nove postavke i ima pozitivan stav prema Muzeju, ali ne oseća potrebu da ga poseti, a istovremeno ne zna da u Muzeju postoji i otvoreni kafe klub i prodavnica suvenira. Mnogi od njih, kada prvi put obiđu postavke, izjavljuju da nisu imali pojma kako one izgledaju i da će u buduće redovnije dolaziti, dovoditi svoje goste i preporučivati posetu drugima. Zato tokom novembra 2008. godine Muzej organizuje kampanju DA LI STE BILI U VAŠEM MUZEJU? koja ima za cilj da bogatom i raznovrsnom programskom aktivnošću, uz marketinšku podršku, znatno poveća broj takvih posetilaca. 




 Tokom novembra, radno vreme Muzeja, koje je od 10 do 18 časova, biće petkom produženo do 22 sata. Svi učenici škola sa teritorije grada Valjeva imaće popust od 50% za organizovane posete muzeju, a za pojedinačne posetioce ulaznice u muzej će za sve donosice bonus kupona biti snižene za 30%, a petkom u dodatnom radnom vremenu, od 18 do 22 časa  i za 50%. Osim toga, svaki posetilac sa bonus kuponom moći će u klubu muzeja da popije besplatnu kafu. Kuponi za popust će tokom novembra biti štampani u svakom broju lista Napred, deljeni uz fiskalne rečune na kasama trgovinskog lanca Žinase, u vozilima Alko-Taksija i na mnogim drugim mestima u gradu. Na isti način će biti distribuirani i kuponi sa popustom za kupovinu suvenira u muzejskoj suvenirnici, kao i za usluge u muzejskom kafeu.




 Pored toga, u muzeju će tokom novembra biti organizovane veoma raznovrsne programske aktivnosti. U galeriji muzeja aktuelnu izložbu slika Ivana Radovića iz zbirke Muzeja savremene umetnosti zameniće izložba radova sa slikarske kolonije Valjevske gimnazije, a nju istorijska izložba o Španskim borcima iz Muzeja istorije Jugoslavije.

 Za predavače predmeta društvenih nauka iz svih škola Kolubarskog okruga u Muzeju će biti organizovana i serija akreditovanih seminara na temu: Muzejske zbirke kao resursi okruženja u nastavi, a za vozače Alko-Taksija biće održana dva predavanja sa ciljem da svoje putnike koji dolaze u Valjevo kvalitetnije upoznaju sa kulturno-turističkom ponudom grada. Pored toga, biće realizovane i druge programske aktivnosti, od tematskih žurki u muzejskom klubu za različite generacije, do šahovske simultanke u salama stalne postavke: Šahom kroz vekove!


 


Datum objavljivanja: 01.11.2008.