Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Čukarica i Prva mornarica

U GALERIJI `73 na Banovom brdu (Požeška 83 a), u petak 16. decembra 2011. godine, biće otvorena izložba povodom 100. godišnjice opštine Čukarica pod nazivom "ČUKARICA I PRVA MORNARICA".


 


U GALERIJI `73 na Banovom brdu (Požeška 83 a), u petak 16. decembra 2011. godine, biće otvorena izložba povodom 100. godišnjice opštine Čukarica pod nazivom "ČUKARICA I PRVA MORNARICA", na kojoj će se prigodnim eksponatima prikazati paralela razvoja opštine Čukarica i srpskog rečnog brodarstva (civilnog i vojnog) od kraja XIX veka do kraja I svetskog rata, odnosno od čukaričke skelarnice do industrijskog pogona koji je opremio prvu i najveću srpsku i jugoslovensku rečnu flotilu u istoriji.



Po otvaranju izložbe održaće se tribina na temu: "Čukarica i muzej plovidbe 2012. godine" sa željom i ambicijom da se sledeće godine, na 150 - tu godišnjicu modernog srpskog rečnog brodarstva (brodova na mehanički pogon) otvori na Čukarici, ili na nekom odgovarajućem lokalitetu beogradski Muzej plovidbe, ili bar jedna mala ali stalna postavka iz viševekovne istorije srpskog pomorstva i rečnog brodarstva.

Izložba će za sve posetioce biti otvorena do 20. decembra.




Portfolio Galerija 73


 



Datum objavljivanja: 16.12.2011.