Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Crvenkapa Vuka Palibrka

U četvrtak, 5. aprila u Galeriji Dvorište, Kulturnog centra Pančevo, Radomira Putnika 7., otvara se samostalna izložba autora Vuka Palibrka, pod nazivom, "Crvenkapa". Izložba traje do 17. aprila, 2012. godine.

 


Sedamdeset i jedna ilustracija, format B5, rađeno tušem i četkom u dve boje a zatim štampano digitalnom štampom. Ilustracije prate priču o crvenkapi u formi stripa bez reči. Plan je da se izlože na zidovima galerije po numerisanom redu, s leva na desno i u jednoj liniji, kako bi posmatrač, krećući se od prve ka poslednjoj ilustraciji, mogao da prati tok priče. Komplet ilustracija prati i kartonska ambalaža dizajnirana u stilu ilustracija. Ilustracije su rađene u sklopu diplomskog rada na fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na Odseku grafike i knjige u klasi profesora Rastka Ćirića. Rad je bio izložen na diplomskoj izložbi završne godine fakulteta primenjenih umetnosti u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu.





Vuk Palibrk, živi u Pančevu, diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2011 godine, Smer grafika i knjiga, na predmetu ilustracija u klasi profesora Rastka Ćirića i na predmetu pismo u klasi profesorke Olivere Stojadinović. Bavi se stripom, ilustracijom, animiranim filmom i crtanjem. Do sada je izlagao radove i učestvovao na nekoliko festivala i grupnih izložbi.



Značajnije aktivnosti:



Oktobar 2010.    Učešće na festivalu alternativnog stripa Interzone, objavljen rad u publikaciji, Erfurt, Nemačka: 22 – 25. 07. 2010.    Učešće na grupnoj izložbi TETRIS, ZALET festival savremene umetnosti, Zaječar Galerija Zadužbine Nikola Pašić;  April 2010.    Učestvovanje u radionici „Prošireno polje knjige kao umetničkog objekta“ i objavljen rad u publikaciji, Dom Kulture Studentski grad, Beograd


vuuk.blogspot.com


 


 


Datum objavljivanja: 28.03.2012.