Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Crteži Brankice Končarević

U Foajeu Kulturnog centra Pančeva, 21. oktobra u 19. sati otvara se samostalna izložba crteža autorke Brankice Končarević. Izložba traje do 31. oktobra, 2013. godine.


 


Brankica Končarević u seriji crteža promišlja odnose između unutrašnjosti i spoljašnjosti subjekta baveći se telom i njegovom formom. Ona istražuje na koji način telo inkorporiše u vlastite telesne prostore spoljašnje objekte koji dopunjuju organsko telo i kako naš svet prelazi u stanje stalnog širenja; postaje hibrid arhitekture i zaštitničkog tela majke, postaje živa struktura, matriks emocionalnih stanja i senzacija. Jasna granica između unutra i spolja se gubi i  uranjanje u telo nam dozvoljava  pogled ispod kože. Dodirnuti i uroniti, prodreti, uvući se u njega, obući ga, pojesti, sesti na njega, otkriti njegove funkcije, diviti se njegovim misterijama i prihvatiti njegovo postojanje u okviru šireg okruženja...



Rođena 1974. godine. Diplomirala 2000. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Iste godine upisala postdiplomske studije. 2002/03. gostovala na Kunsthochschule Berlin. Magistrirala 2005. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.



Nagrade

2000 - Nagrada “Sreten Stojanović, vajar”, za najbolji postignuti uspeh I rezultate u skulpturi

- Nagrada Galerije “Pero”


 



Datum objavljivanja: 18.10.2013.