Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Crteži Borislava Nanovića

U četvrtak, 11. juna u 19 sati u Srećnoj Galeriji Studentskog kulturnog centra Beograd, otvara se samostalna izložba crteža Borislava Nanovića. Radovi se mogu pogledati do 22. juna.

 


Borislav Nanović, (Beograd,1974) završio je Školu za dizajn, smer dizajn ambalaže i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek Primenjena grafika, Atelje Grafika i knjiga, klasa profesora Milice Vučković i magistrirao na istom Fakultetu - Odsek Zidno slikarstvo, mentor - pok. profesor Gradimir Petrović. Nastavu pohađao kod profesora  Božidara Džmerkovića, Milana Blanuše, Rastka Čirića, Jugoslava Vlahovića, Ilije Kneževića, Ivane Marcikić i dr. Radi kao asistent na predmetu Crtanje i slikanje na istom Fakultetu. Član ULUS-a.


Na grupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu izlaže od 1996. godine. Jedan je od osnivača umetničke grupe HYPE 1997. godine i asocijacije Art Of Reality 1999. godine. Učesnik je više umetničkih kolonija u zemlji i inostranstvu.


Dobitnik je velikog broja nagrada i priznanja iz oblasti Likovnih umetnosti, među kojima i nagrade za crtež - galerija Narodnog univerziteta "Braća Stamenković", 1997. godine, Velike nagrade grada Kluža za inovaciju u crtežu (Internacionalna likovna kolonija - Transilvanija, Rumunija, 1999. godine.) i  Plakete mileševske kolonije (sa grupom HYPE) 2000. godine


 


Datum objavljivanja: 10.06.2009.