Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Crteži Bojane Rajević

U sredu, 9. januara u 19. sati u Maloj galeriji ULUPUDS-a, Uzun Mirkova 12., otvara se samostalna izložba crteža malog formata, autorke Bojane Rajević. Izložba traje do 18. januara, 2013. godine.


 


Izložba "Crteži" je ciklus crteža malog formata. Tematski, ovi radovi obrašuju fragmentarnu prirodu uspomena i pozicionirani su oko fascinacije starim fotografijama. Crtani segmenti, nekim novim sklapanjem predstavljaju čudne,  ponovo oživljene ambijente i ukazuju na imaginarne prostore iz sećanja i sna.



Bojana Rajević je diplomirala 2007. godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku vajarstvo. Interdisciplinarne studije digitalne umetnosti upisala je 2009. godine na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Trenutno je u završnoj fazi izrade doktorsko umetničkog projekta Efemerni ambijenti. Od 2010. je član ULUPUDS-a.


Učestvovala je na brojnim izlozbama, manifestacijama i umetničkim projektima u zemlji i inostranstvu ( Nemacka, Austrija, Irska, Škotska, Rumunija, Albanija, Crna Gora, Hrvatska, Srbija...). Izlagala je samostalno 2009. godine u galeriji Bildetage u Beču.


 



Datum objavljivanja: 07.01.2013.