Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Creteži Slobodana Stefanovića

U utorak, 27. marta u 18 sati u Foajeu Kulturnog centra Pančeva, Živojina Mišića 4., otvara se samostalna izložba crteža autora Slobodana Stefanovića. Izložba traje do 9. aprila, 2012. godine.


 


U periodičnom kretanju između enformela i geometrijske apstrakcije, disciplinovano se fokusiram na jedan likovni izraz, što dovodi do automatskog isključenja drugog. Uglavnom je to jedan prirodan nagon. Ponekad se javlja konflikt uzrokovan cepanjem ličnosti na dva dela kako bi se održala "čistoća" onoga na čemu u tom momentu radim.  Crteže nastale u protekle dve godine karakteriše pomirenje i prožimanje oba likovna izraza i ishodišta u svojevrsnu genezu.



Slobodan Stefanović je rođen 1980. godine u Kragujevcu. 2007. godine diplomirao na Fakultetu umetnosti u Prištini (Zvečan), na Odseku slikarstvo u klasi profesora Zorana Furunovića. Od 2007. do 2009. godine likovni urednik Galerije Doma omladine u Kragujevcu. Od 2008. godine nastavnik na predmetima crtanje i slikanje  i teorija forme sa crtanjem u Drugoj tehničkoj školi u Kragujevcu. Član je i jedan od osnivača Umetničke grupe "Enciklo". Samostalno i grupno izlagao preko 30 puta u zemlji i inostranstvu. Realizovao i učestvovao u više vizuelnih projekata iz oblasti likovnih i primenjenih umetnosti. Učesnik je na više kolonija u zemlji i inostranstvu. Dobitnik nagrade "Međunarodna izložba minijature 2011", Galerija Trag, Beograd.


 



Datum objavljivanja: 19.03.2012.