Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Cosmic'Eye Milice Živadinović u Parizu

Samostalna izložba Cosmic'Eye Milice Zivadinović biće održana u Galeriji Art'est u Parizu od 14. do 23. novembra 2008. Otvaranje je predviđeno za subotu 15. novembar, sa početkom u 19h.

 


Na izložbi će biti predstavljene slike na platnu iz serije Cosmic'Eye nastale u toku 2008. godine, kao i projekcije video radova "Chaosmos" i "Time of Tetraktys".


U okviru salona "Art en capital" Milica Živadinović će učestvovati sa radom Cosmic Eye NGC 9804, 80x80 cm, crtež u kombinovanoj tehnici na papiru, 2008.  Ovaj veliki salon koji se tradicionalno održava u Grand Palais-u u Parizu, traje od 22. do 3O. novembra.


Rođena 1975. godine u Beogradu. Posle završene Pete beogradske gimnazije upisala se na Fakultet primenjenih umetnosti i dizajna, odsek Zidno slikarstvo. Na trećoj godini studija odlazi u Francusku, Pariz, gde i živi od 1999. godine.



Kao stipendista francuske vlade završila Akademiju likovnih umetnosti u Versaju 2001. godine.



Stekla Master Umetnost slike i savremena umetnost na Univerzitetu Pariz VIII (2005. godine), i zatim upisala doktorske studije Estetika, nauka i tehnologije umetnosti, mentor professor Pascal Bonafoux. Stipendista UNESCO-a 2007. godine.



Od 1999. godine redovno prisutna na tradicionalnim izložbama Nacionalnog udruženja lepih umetnosti Francuske - Carrousel du Louvre, salonu Art en Capital - Grand Palais, Who’s Who Art Club International - Centre culturel Christiane Peugeot u Parizu... Izlagala sa umetničkom grupom Kritička figuracija. Učestvovala u brojnim izložbama srpskih umetnika u Parizu i u humanitarnom projektu Srpski umetnici u Parizu za Hilandar.



Učestvovala u internacionalnim radionicama: Porta mediterraneo - Monopoli, Italija; Real Presence 2 – Muzej 25. Maj u Beogradu; Akademija Jelena Anžujska - Raške duhovne svečanosti.



Samostalno izlagala u Parizu (Kulturni centar Srbije, 2006; OSMOZ, 2004…) i Beogradu (Galerija SKC, 2008).

Član Nacionalnog udruženja lepih umetnosti Francuske i Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS).


 


Datum objavljivanja: 12.11.2008.