Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

construction - deconstruction

U petak, 8. aprila u 19 sati u Galeriji Umetničkog centra UBSM-a, otvara se izložba "construction - deconstruction", nemačkih autora Verene Frajšmit i Simona Halfmajera. Izložba traje do 29. aprila.

 


Verena Frajšmit je rođena 1975. u Frankfurtu, studirala je na Akademiji umetnosti u Diseldorfu. Mediji u kojima se izražava su slikarstvo, crtež i grafika. Njena umetnost se kreće između apstrakcije i figuracije, pri čemu pejzaž i priroda imaju ključni značaj.


Simon Halfmajer je rođen 1974. u Hamburgu, studirao je na Visokoj školi likovnih umetnosti u Braunšvajgu. On prvenstveno radi kao crtač i vajar, a koristi i tehnike kolaža, sito štampe i fotografije. Njegovi prostorni radovi, često velikog formata, tematizuju inscenirane pejzažne prostore, ili unutrašnje prostore kao svojevrsan slikovni arhiv na koji se njegov umetnički iskaz bazira.


Dva umetnika, koji žive u Dizeldorfu, su 2008. i 2009. u okviru programa stipendiranja umetnika Artist-in-Residence već živeli i radili u Beogradu. Oni će na izložbi u galeriji Umetničkog centra UBSM predstaviti svoje najnovije radove na papiru bazirane na temi prirode i prostora pejzaža.


 


Portfolio Umetnički centar UBSM


 


Datum objavljivanja: 06.04.2011.