Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Cona

Projekat Irene Pivka i Brane Zormana pod nazivom CONE biće prdstavljen u galeriji O30ne od 10. do 12. januara. Ovi umetnici započeli su ovaj projekat još 2001. godine, a beogradska publika je imala priliku da vidi Zormana, takodje u Galeriji O3one.

 


Deo projekata CONA proučava aspekte i problematiku integracije i migracija, geopolitičke promene, raseljavanje, kulturne i sociološke promene u pojedincu i širem društvu u različitim situacijama, konfrontacije sa novim kulturnim i socijalnim prostorom, odnosno kulturnom sredinom. Autori će se fokusirati na svoja dva poslednja projekta: ConaTurizem i Rutli Strasse. Predstaviće se i drugi projekti CONA, posebno njihov poslednji: radioCONA - projektna, legalna UKV radio stanica, koja će biti aktivna na području Ljubljane izmedu 1. i 8. januara 2008.


Autori će predstaviti program i uslove za formiranje takve radio stanice. Brane Zorman izvešće audio - vizuelni koncert - Projekt CTR u surround audio tehnici. Kontrolisana zvučna manipulacija različitih elektronskih i akustičnih elemenata i fragmenata, koje autor u procesu nastupa re-sintetizira i re-granulira u nove audio skulpture i strukture. Ideja projekata jeste da se čitav događaj snimi audio i video, a da se video klipovi pod uslovima licence CC objave na internet stranicama www.cona.si www.ozone.co.yu u različitim formatima prilagođenim za mobilne aparate (GSM, iPod, idr).


 


Datum objavljivanja: 08.01.2008.