Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Čitanje tekstova

U Galeriji Artget, u nedelju 13. januara, sa početkom u 20h, Eva Ras, Dušan Miklja i Srđan Valjarević čitaće svoje nove radove.

 


SKD klub KCB otvoren je 13.marta 2002. Programom “SKD klub KCB”, Srpsko književno društvo (SKD) i Kulturni centar Beograda (KCB) omogućavaju piscima i čitaocima da svakog trinaestog u mesecu budu zajedno, da čitaoci uživo slušaju pisce.



Eva Ras glumica, slikarka i književnica, rođena je u Subotici. Diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu. Kao pisac, debitovala je 1972. sa knjigom Nemoj da grakćeš za mnom na stepeništu da sam najlepša. Šest godina kasnije izdaje roman Siva žena (1978). Objavljivala je romane, zbirke pripovedaka i poeziju, ukupno šesnaest naslova, među kojima su: U divna davna vremena, Petla na panj, Kuća na prodaju, Sa Evom u raj, Srebrna postelja, Divlji jaganjci, dva izdanja u 2007, (Srbija i BiH). Dobitnica je brojnih književnih nagrada. Žensko pero, Zlatan prsten (2007, Skoplje), Nagrada Bejahada (Opatija, 2007) samo su neke od njih.


Dušan Miklja rođen je u Beogradu u kojem se i školovao i u kojem i danas živi i radi. Autor je više zbirki priča: Sultan od Zanzibara, Kosmopolitske priče, Bilo jednom u Beogradu, Hronika nastranosti, Put u Adis Abebu, Judina posla, Krpljenje paučine, Kraj puta i putopisno-esejističke proze Crni Sizif, Trbuh sveta, Putopisi po sećanju. U pozorištu mu je izvedena drama Orden koja je na međunarodnom festivalu u Moskvi dobila nagradu za najbolji savremeni antiratni tekst. Napisao je i više publicističkih dela, istorijskih hronika i radio-drama. Bavi se i prevodjenjem.


Srđan Valjarević rođen je u Beogradu 1967. Do sada je objavio dva romana, dve zbirke pesama i jednu knjigu proze. Prevođen je na švedski, francuski i engleski jezik. Zimski dnevnik Srđana Valjarevića, objavljen je 1995, a nakon pauze od čitavih deset godina, autor je - opisijući zimu 2004/05 - napisao svojevrsni nastavak te knjige pod nazivom Dnevnik druge zime sa kojom je postao prvi  dobitnik književnu nagradu "Biljana Jovanović". Roman postao je svojevrstan bestseler i pre nego što je nagrađen Vitalovom nagradom.


 



Datum objavljivanja: 11.01.2008.