Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Čitaj nacrtano

Galerija Remont najavljuje otvaranje izložbe Bojane Rajičić i Jelene Racković pod nazivom Čitaj kao što je nacrtano, za 4. februar. Izložba je otvorena do 15. februara.


Čitaj kao što je napisano je instalacija koja sadrži kako dvodimenzionalne tako i trodimenzionalne elemente. Akcenat je na ilustraciji, od kojih se pojedine pojavljuju u 3D formi na zidovima, podu i plafonu. Ilustracija zvog svojih dimenzija zahteva kretanje posmatrača kroz njen sadržaj i onemogućava sagledavanje celokupnog dela jednim pokušajem. Na taj način posmatrač postaje isto što i delo – postaje “kretanje“. Takođe, elementi koji izlaze u prostor usmeravaju posmatrača u različite pravce. Oni su putokaz za razumevanje onoga što je ispred, iza, iznad i ispod njega. U jednom trenutku su smernice za sagledavanje a već u drugom anagrami za koje nemamo ključ, mape čije puteve ne poznajemo. Rastrzan između dva zida, čovek je ništa drugo do element instalacije.


Bojana Rajičić i Jelena Racković, studentkinje V godine Filološko – umetničkog fakulteta „FILUM“ u Kragujevcu, Univerziteta u Kragujevcu, smer Primenjena grafika (grafički dizajn).


 



Datum objavljivanja: 02.02.2008.