Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Cinema City

Program Territories and Resources kao deo selekcije festivala Cinema City je zajednički projekat Udruženja EXIT i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Izložba traje od 14 - 21 juna.

 


Territories and resources je new media deo festivala Cinema City koji se sastoji od izložbe, konferencije i filmskih projekcija. Ovogodišnja tema Territories and resources istražuje fenomene društvenih mreža, multiplejer onlajn igara, virtuelnih svetova i tzv. Web 2.0 u konteksu novih digitalnih i mrežnih teritorija. Nove društvene tehnologije stvaraju nove teritorije u kojima se preslikava savremena društvenost, ekonomija, politika i kultura koje su duboko inkorporirane u logiku infokapitalizma. U kontekstu novih teritorija pojavljuju se i specifični novi resursi -  korisnici, prema kojima se oblikuju nove tehnologije. Nove teritorije regulisane su društvenim i ekonomskim zakonitostima koje je neophodno kritički analizirati i preispitati.



Program Territories and Resources kao deo selekcije festivala Cinema City je zajednički projekat Udruženja EXIT i Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.



Izložba Territories and resources

14.06 – 21.06.2008.



Izložba Territories and resources će preko savremene umetničke produkcije predstaviti neke od mogućih pogleda na razvoj elektronskih društvenih mreža i virtuelnih svetova. Izložba ističe kritički aspekt umetničke produkcije i umetničke intervencije u prostorima digitalnih mreža.

Umetnici/e



Trg Slobode – dva spojena kontejnera



Alessandro Ludovico (Italija), Paolo Cirio (Italija), Ubermorgen (Austrija)

"GWEI - Google Will Eat Itself" , "Amazon Noir - The Big Book Crime"



Bureau D’etudes (Francuska) "Mapping the Laboratory Planet"



Njegoševa:



Serious Games Interactive (Danska)"Global conflicts: Palestine"



Croquet consortium (SAD)  "Project Croquet"




Plato ispred Muzej savremene umetnosti Vojvodine 1. kontejner



Slobodnakultura.org (Srbija)  "Freedom Toaster"



Platoniq (Španija) "Bank of Common Knowledge"



Plato ispred Muzej savremene umetnosti Vojvodine 2. kontejner



Linda Hilfling (Danska) "Participation 0.0"



Second Life Liberation Army (SAD)



Raskrsnica Bulevara Mihajla Pupina i Ignjata Pavlasa



Electroboutique (Rusija) "Commercial protest" , "Digiluck", "MediaMirror"



Sama postavka izložbe prateći kontekst teritorija i resursa biće realizovana unutar kargo kontejnera koji će biti raspoređeni na Trgu Slobode, Njegoševoj, Bulevaru Mihajla Pupina (na uglu sa ulicom Ignjata Pavlasa) i ispred Muzeja savremene umetnosti Vojvodine u Dunavskoj ulici.


 


Datum objavljivanja: 13.06.2008.