Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Cik - Cak

Cik-Cak Inicijativa za iskorak jeste udruženje građana i građanki osnovana
sa ciljem da se stvori prostor za stvaranje i interdisciplinarno promišljanje umetnosti inspirisane životima žena.

 


Sama organizacija je počela da se uvećava novim članicama i novim idejama, a inicijativna grupa smanjuje oko ideje da nas zanima beskompromisno bavljenje umetnošću i aktivizmom koji donosi sama umetnost i način na koji je stvaramo. U radu Grupe spontano je učestvovalo 11 devojaka i žena.


Festival  "Meeting point/Mesto susreta"  nastao je sa ciljem da se podigne nivo svesti u javnosti o položaju umetnica u društvu, značaju njihovog rada i dela, i uspostavljanja rodne ravnopravnosti u društvu. Kroz umetnička dela i pre svega edukaciju o temama koje se bave rodnim senzibilisanjem javnosti želja je da se žene, a pre svega umetnice pokrenu i podstaknu na delo.


"Meeting point" po produkcinim resursima kojima raspolaže - mali i skroman, po programu -izuzetno značajan, a zbog društveno-ekonomskih uslova u kojima se nalaze umetnice i aktivistkinje. Ovaj "ženski  festival" predstavlja ogroman poduhvat i prvi put se održava ove godine u organizaciji  "Cik-Cak Inicijative za iskorak" i traje od 5. do 8. novembra. Otvaranje festivala je  u četvrtak 5. novembra u 18 sati u prostorijama  "Art klinike".


 


Datum objavljivanja: 30.10.2009.