Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Čija istorija je naša istorija ?

Panel diskusija na engleskom jeziku, "Čija istorija je naša istorija? Uloga i odgovornost kulturnih institucija u društvu", u okviru izložbe Član 1.Četvrtak, 10. februar, 19. časova, Kulturni centar Reks, Jevrejska 16.

 


Na panelu govore: Ulf Petersson, inicijator izložbe Član 1, Johanna Väpnargård, pedagog u Švedskom vojnom muzeju, Mia David, direktorka Kulturnog centra Beograda, Ann Follin, direktorka Nacionalnog muzeja nauke (Stokholm), Borka Pavićević, direktorka Centra za kulturnu dekontaminaciju, Rena Raedle, umetnica (Beograd). Moderatorka: Helene Larsson, bivša kuratorka u Nacionalnom istorijskom muzeju Švedske, sada na funkciji ataša za kulturu Švedske ambasade u Beogradu.


Pitanja koja će se razmatrati na ovom panelu tiču se uloge i odgovornosti kulturnih institucija u pokretanju dijaloga o složenim i osetljivim pitanjima u javnom prostoru. Oslanjajući se na koncept izložbe Član 1, učesnici panela će pokušati da istraže na koji način različita čitanja naše prošlosti mogu da budu instrumenti u suočavanju sa pojmovima kao što su ljudska prava, rodne uloge i politike identiteta i seksualnosti.


 


Datum objavljivanja: 09.02.2011.