Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Christian Rieben: Recent Work

U Galeriji '73 u periodu od 20. novembra do 3. decembra 2009. godine beogradska publika imaće priliku da pogleda radove inostranog umetnika Christiana Riebena , kojem je ovo prvo samostalno izlagačko predstavljanje u Srbiji i regionu.

 


Ovaj američki akademski slikar ima biografiju bogatu višegodišnjim slikarskim stvaralaštvom, izlagačkim i dizajnerskim iskustvom i naročito predavačkim radom u visokom školstvu. Njegove radove odlikuje specifičan, izražen kolorit i sugestivna angažovana tematika. Na izložbi u Beogradu nazvanoj "Christian Rieben: Recent Work" biće predstavljenja njegova najnovija slikarska dela. Riebenova dela, bogata koloritom i simbolikom, bave se  istraživanjima umetnikovog sopstvenog emotivnog bića i života. Njegove slike   su metaforičkog karaktera - modeli koji zamenjuju samog umetnika, kao i ljude sa kojima ima kontakte na pozornici života.

 "Koristim se jezikom slikarstva (hibridom apstraktnog i figurativnog jezika) koji najefektnije prenosi određena stanja emotivnog bića. Jedan od izazova pri formiranju mog rada jeste upravo da sintetizujem specifične vizuelne jezike - i u tom procesu platno mi ujedno služi kao "prozor" i kao objekt koji beleži sopstevno stvaranje."  

C. Rieben  


Otvaranje: 20. novembar 2009. godine u 20 časova


Radno vreme Galerije '73: 10 do 20 časova

                    subotom od: 10 do 15 časova


Portfolio Galerija '73


 


Datum objavljivanja: 18.11.2009.