Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Choko transfer

Izložba Marije Šuice pod nazivom Choko tansfer u Domu kulture Studentski grad otvaran se u petak, 5.09. u 18:30h.


 


U okviru prve samostalne izložbe Marije Šuice prostor Galerije poslužiće za „promociju“ novih fantastičnih bombonjera koje pored lica sa naslovne strane „Milkice“, zaštitnog znaka ovih proizvoda, nose sa sobom dosad neviđene poruke. Lik „Milkice“ nastao je morfovanjem fotografija različitih lutaka sa fotografijama jedne osobe u pokušaju da se proces oživljavanja i pokretanja izražajno nepromenljivih lutaka u toku dečje igre predstavi vizuelno. Na taj način, zamenjeno je mesto živog i neživog objekta fiksacije. Kakve sve to poruke mogu biti distribuirane putem bombonjera? Šta i kome one znače? Moraju li da zvuče tako otužno?


Choko transfer poziva posetioce da gustativno i vizuelno uživaju u promociji, što će ujedno biti i prilika da se vide odgovori koje autorka ima da ponudi na postavljena pitanja.


Marija Šuica je apsolvent slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Dobitnica nagrade za crtež na XIII Bijenalu studentskog crteža Srbije i Crne Gore u Domu kulture Studentski grad.


 



Datum objavljivanja: 03.09.2008.