Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

CHIRON

U četvrtak, 4. juna u Holu Doma omladine Beograd, otvara se izložba radova Škole za digitalnu animaciju i vizuelne efekte CHIRON. Izložba traje do 8. juna.

 


Izložba radova, koji su nastali u poslednjih  6 godina u školi Chiron, koja se prevashodno bavi kompjuterskom animacijom i specijalnim efektima.  Radovi uključuju štampane fotografije, ali i animirane sekvence. Svi radovi inače predstavljaju specifičnu vrstu umestnosti koja se oslanja na digitalno izrazavanje i obraćanje široj publici, a većina njih predstavlja polaznu tačku, sa kojim su  neki već otišli u  svet gde uspešno rade u svetski poznatim kompanijama iz industije filma.


"Chiron" školu, koja se prevashodno bavi kompjuterskom animacijom i specijalnim efektima,  je osnovao Peđa Bakić koji je svoje profesionalno iskutsvo preneo pravo iz Holivuda u Beograd. Predavao je više godina na Univerzitetu u Torontu  kompjutersku grafiku i animaciju, da bi ubrzo potom prešao 1998.godine u "Industrial Light& Magic-a" čuvenog Džordža Lukasa, gde je izmedju ostalog radio kao jedan od tri glavna šefa produkcije specijalnih efekata. Radio je na filmu  "Perl Harbor" i tu upravo biva odgovoran za kadar zbog koga je film i nominovan za oskara. Kasnije je radio kao tehnicki direktor na produkciji filma "Tajna podmornice K-19", a odmah potom i kao tehnički direktor za istraživanje i razvoj na filmu "Ratovi Zvezda: Epizoda II".



Ubrzo nakon toga otvara u Srbiji jedinstvenu školu iz koje vec 6 godina najbolji odlaze putem holivudskih snova i zapošljavaju se u renomiranim svetskim kompanijama koje rade specijalne efekte kao sto su WETA (Gospodari prstenova), Rhythm+Hues, Dreamworks, Framestore, RhinoFX...


Radno vreme izložbe: 12:00 - 21:00



Izložba traje do 08. juna 2009.


 


Datum objavljivanja: 03.06.2009.