Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

CC Salon 2 u Magacinu

Nastavak CC Salona i izložbe Feedback Loop realizovane u okviru Festivala slobodne kulture/ Prvog domaćeg CC Salona održanog od 7.03-10.03. u Beogradu i Novom Sadu. Program se održava od 17 - 19 aprila 2008. u Magacinu u Kraljevića Marka.

 


Feedback Loop prikazuje različitu lokalnu produkciju objavljenu pod Creative Commons i drugim slobodnim licencama, kako u novim elektronskim medijima tako i u tradicionalnim formatima štampane publikacije ili dokumentarnog-autorskog filma.


Predstavljeni radovi se bave intelektualnim vlasništvom i višestrukim potencijalima razmene umetničkih i kritičkih sadržaja danas, ili kroz izabrani sistem distribucije sadržaja u praksi uspostavljaju drugačiji odnos po tim pitanjima. Feedback Loop se sastoji iz nekoliko segmenata. U okviru display-a uključeni su umetnički radovi, štampana izdanja i multimedijalni radovi institucija kulture, kreativnih kolektiva, umetnica i umetnika: Ana Hušman, Biro Beograd, Dubravka Sekulić,Kontekst galerija, Ivan Bon, Ivan Kucina, Kuda.org, Mi2.hr, Miško Šuvaković - MSLU Novi Sad, MSU Beograd, Slobodnakultura.org, TKH, Queer Beograd, Vladan Jeremić i mnogi drugi.


Većinu materijala prikazanih na "Feedback Loop-u" posetioci ce moci i da ponesu sa sobom - putem "Freedom Toaster" projekta uređaja -interfejsa koji ce služiti za samostalnu i individualnu razmenu sadržaja kroz arhiviranje i kopiranje digitalnih podataka u javnom prostoru. A koji će biti instaliran u Magacinu u Kralevića Marka broj 4 tokom trajanja izložbe.


 


Datum objavljivanja: 28.03.2008.