Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Časopis - Muzeji

Muzejsko društvo Srbije, posle više od 40 godina, ponovo pokreće specijalizovani časopis posvećen muzeologiji. Time se popunjava praznina koja je decenijama postojala na mapi periodike u Srbiji i otvara prostor za razmenu muzeoloških znanja, mišljenja i iskustava.

 


Moguće teme tekstova koji će biti objavljivani u časopisu: nove muzeološke teorije iskustva u reprezentaciji sadašnjosti i prošlosti izložbe i druge akcije zamišljeni a, iz raznih razloga, nerealizovani projekti problemi akvizicije i struktuiranja zbirki dokumentacija i interdisciplinarni problemi: naučne granice između disciplina i njihovo prevazilaženje i druge teme koje proističu iz svakodnevne muzejske prakse i razmišjanja o njoj.



Posebna sekcija časopisa biće posvećena prikazima i kritikama izložbi i drugih muzejskih akcija i delovanju muzeja u javnom prostoru, kao i prikazima nove muzeološke literature. Rok za slanje radova: 15. maj tekuće godine.



Svi tekstovi će biti recenzirani, a za objavljivanje su obavezne 2 pozitivne recenzije. Svi tekstovi (osim prikaza i kritika) moraju da sadrže apstrakt, kljucne reči, rezime koji će se prevoditi na engleski jezik (autori mogu da dostave već preveden rezime) i spisak korišćene literature.Obim tekstova je do 1 autorskog tabaka (30.000 karaktera to

obuhvata i razmak između reči i napomene), odnosno 16 stranica teksta.



Tekst treba da bude pisan fontom Times New Roman 12, prored 1,5 latinicom.



Radovi se dostavljaju u elektronskoj formi, na adresu

casopis.muzeji@gmail.com.



Tekstovi se ne honorarišu, a mediji na kojima se dostavljaju prilozi (CD) se ne vraćaju.


 


Datum objavljivanja: 11.03.2008.