Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Čarolije Dunava

U sredu 3. juna u 19 časova svečano je otvorena izložba dečijih likovnih radova Čarolije Dunava. Izložba je priređena u okviru tradicionalne manifestacije Dani Dunava u Smederevu i biće otvorena do 1. jula 2009. godine.

 


"Sa iskrenom radošću i velikim zadovoljstvom Muzej u Smederevu je 3. juna ugostio brojnu decu smederevskih vrtića i njihove roditelje, koji su ispunili sale smederevskog Muzeja. Otvaranje izložbe proteklo je u svečarskoj atmosferi, pre svega zbog lepote i razdraganosti najmlađih Smederevaca koji su radošću ispunili sale Muzeja u Smederevu.


Na panoima u prvoj sali smederevskog Muzeja izloženi su likovni radovi dece starijih uzrasta vrtića P.U. „Naša radost“, koji su nastali tokom trajanja dečijih kreativnih radionica u Muzeju u Smederevu i vrtićima P.U. „Naša radost“ u toku maja meseca. Mladi autori likovnih radova izazvali su pregršt pozitivnih komentara zbog svoje kreativnosti i umeća. Koristeći različite likovne tehnike oni su, uz pomoć svojih vaspitača, uspeli da dočaraju neke od lepota i značaja reke Dunav za grad Smederevo. Zanimljivo je bilo primetiti i brojne motive iz vitrina smederevskog Muzeja i prikaze Smederevske tvrđave koji su, zahvaljujući dečijoj mašti, vešto i više nego zanimljivo ukomponovani sa motivima reke Dunav.


Program otvaranja izložbe bio je bogatiji i zanimljiviji za izuzetnu predstavu Legenda o ljubavi, koju su izveli deca i vaspitači O.J. „Bambi“ P.U. „Naša radost“ iz Smedereva. Predstava Legenda o ljubavi i izložba Čarolije Dunava su na najbolji način pokazali samo deo kreativnosti, imaginacije i umeća dece i vaspitača smederevskih vrtića, koji će, nadamo se, i u budućnosti dolaziti do izražaja u Muzeju u Smederevu.


Pozivamo Vas da do 1. jula ove godine iskoristite priliku i posetite izložbu Čarolije Dunava i iz Muzeja izađete bogatiji za jedan nov doživljaj i drugačije poimanje reke Dunav. Kustosi Muzea u Smederevu Vas sa radošću očekuju."


Miroslav Lazić, kustos


 


Datum objavljivanja: 05.06.2009.