Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Branko Maravić: Svetlost, senke i odsjaji

Otvaranje izložbe "Svetlost, senke i odsjaji“ umetnika Branka Maravića, biće održano u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije 14. jula, 2017. godine, od 13 časova.


 


Izložba je zamišljena kao retrospektiva 25-ogodišnjeg stvaralaštva ovog multimedijalnog umetnika i čini je 21 rad u tehnici pastela i ulja. Svi koji dođu na otvaranje moći će da uživaju u posebnom programu zamišljenom kao mala modna revija unikatno dizajniranih odevnih predmeta i aksesoara i koncert napolitanske, starogradske, ruske i filmske muzike, na kome će slikar Maravić pokazati svoj raskošni pevački talenat, uz klavirsku pratnju maestra Ferenca Kovača.



Pored pozdravne reči direktora Medija centra Odbrana pukovnika Stevice S. Karapandžina, prisutnima će se obratiti  istoričar Mihajlo Gligorić, koji govoriti o  umetničkom opusu Branka Maravića i otvoriti izložbu.



Izložba u Maloj galeriji Doma vojske Srbije trajaće do 29.avgusta, 2017. godine.

 



Branko Maravić rođen je 6. septembra, 1970. godine u Beogradu. Kao trogodišnjak, sa roditeljima, stiže u Sombor, gde završava osnovnu i srednju školu prosvetne struke. Nakon vojnog roka, studira slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosi u Beogradu, na kom, u klasi pok. prof. Slavoljuba Čvorovića, diplomira 1997. Petogodišnji boravak i rad u Rimu (Italija), uz umetnički život i rad na polju slikarstva i primenjene umetnosti (unikatni komadi modnog aksesoara i komadi visoke mode, rad sa studijima „Paolo Romani“, „Compagnia della seta“, „Ferri & Ferri“, „Donna fashion house“), vodi ga i u operski studio Pjera Viskontija (Piero Visconti), gde završava opersko pevanje. Nakon povratka u Srbiju, 2004, upisuje postdiplomske studije pri ECPD (Evropski centar za mir i razvoj) Univerziteta za mir UN, gde je, u međuvremenu i do danas, član tima Izvršnog direktora, akademika Negoslava P. Ostojića, kao savetnik za odnose sa javnošću i interinstitucionalnu komunikaciju. Član je Međunarodne grupe eksperata ECPD, za temu integrativne zaštite kulturno-istorijskog nasleđa Jugoistočne Evrope.


 



Datum objavljivanja: 12.07.2017.