Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Brankica Žilović Chauvain na Private Choice-u u Parizu.

Zadovoljstvo nam je da najavimo učešće Brankice Žilović Chauvain na ovogodišnjem Private Choice-u u Parizu.


 


Deveto izdanje Private Choice-a biće predstavljeno sa  temom «unutrašnje putovanje» i ima za cilj da okupi umetnike i dizajnere iz različitih zemalja kako bi se predstavila zanimljiva  kolekcija aktuelne umetnosti i dizajna u privatnom pariskom apartmanu. Ovo jedinstveno iskustvo za otkrivanje i sticanje umetničkih dela kao i dela renomiranih dizajnera biće omogućeno u periodu od 19. do 25. oktobra u Parizu.



Samostalnu izložbu Brankice Žilović Chauvain "Polja sećanja" u galeriji Novembar možete posetiti sve do 20. oktobra.


Brankica Žilović Šoven, rođena u Srbiji, je francusko-srpska vizuelna umetnica i profesorka koja živi i radi u Parizu. Desetogodišnje predavačko iskustvo je usmerilo njen fokus na kreativne procese u tekstilnoj umetnosti, modnom dizajnu i savremenoj umetnosti. Kao umetnica, stvara u oblasti savremenog veza, instalacija, multimedije, slikarstva i crtanja. Njeni radovi izlagani su u zemllji i inostranstvu. Tokom poslednjih sedamnaest godina, radila je na različitim projektima sa umetničkim galerijama i institucijama u Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Kini, Senegalu, SAD i Srbiji. Trenutno je predstavljaju galerija Laure Roynette u Parizu i galerija Novembar u Beogradu.


Osvojila je drugu nagradu za slikarastvo „Antoine Marin“ u Parizu, kao i prvu nagradu „Mauto“ za instalaciju.

Diplomirala je na École Nationale Superieure des Beaux Arts u Parizu i na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Trenutno radi kao profesor na École Superieure des Beaux Arts u Anžeu, Univerzitetu Parsons u Parizu i na Institutu za primenjene umetnosti LISAA u Parizu.


 



Datum objavljivanja: 05.10.2020.