Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Branka Lalić: Strukturalne kompozicije i forme

Mali likovni salon, Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad,ponedeljak, 5. jul 2021. izložba umetničkog projekta, autorke Branke Lalić, pod nazivom, "Strukturalne kompozicije i forme"


 


Umetnica će biti prisutna u galeriji u ponedeljak, 5. 7. 2021. godine, od 17.00 do 20.00.



Doktorski umetnički projekat Strukturalne kompozicije i forme – Reinterpretacija značenja i tehnike veza u savremenom slikarskom delu, bavi se istraživanjem vrednosti i tehnike veza u likovnom delu. U odnosu na to gledište u kome se umetnički projekat koristi iskustavima koja pripadaju zanatskim vrednostima, postavlјa se važno pitanje, da li se tehnika veza može posmatrati izvan svog utvrđenog standarda i tradicije, postoji li način preformulacije veza kao zanatske tehnike u savremeni likovni jezik.

Pored toga primarni deo u likovnom istraživanju odnosi se na materiju, formu i njenu strukturu, koja autentičnom tehnikom veza može postati podloga u pogledu novog tumačenja umetničkog rada. Jezgro rada je nit kao likovni element, u cilјu stvaranja složenih formi i strukture u kontekstu apstraktne slike, usled čega veza postaje određena akcija koja posmatraču signalizira sposobnost da deluje kao rizom u predstavlјanju doživlјaja vezanih za stvar, događaj ili situaciju. Ovim postupkom, relacija rada nije u asocijativnom, već je data kao građa u funkciji razumevanja odnosa niti kao procesu u stvaranju novih formi u slici. (Autor)

 

Branka Lalić rođena je 1987. godine u Vranju. Master studije slikarstva završila 2012. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno je apsolvent na doktorskim studijama likovnih umetnosti na istoj akademiji. Aktivno izlaže od 2009. godine. Imala je sedam samostalnih i više grupnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Član ULUS-a od 2011. godine.



 

Izložbu možete pogledati do 16. 07. 2021.

radnim danom 10.00-20.00


 



Datum objavljivanja: 05.07.2021.