Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Branka Kuzmanović: Šumovi

U četvrtak, 24. oktobra u 19 sati u Galeriji '73, Požeška 83a, otvara se samostalna izložba radova autorke Branke Kuzmanović, pod nazivom, "Šumovi". Izložba traje do 5. novembra, 2013. godine.


 


Branka Kuzmanović je završila diplomske (1994) i magistarske studije (1997) na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Na istom fakultetu upisala je doktorske umetničke studije. Umetničku izlagačku aktivnost započinje 1992. godine, koja se do danas kontinuirano realizuje kroz samostalne i grupne izložbe. Od 1996. do 1998. godine, na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu radila kao saradnik u nastavi za predmet Likovno obrazovanje. A od 1998. godine radi na Fakultetu primenjenih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Pored rada na fakultetu, angažovana na projektima u vezi sa vizuelnom kulturom i likovnim dostignućima mladih.


Beogradskoj publici predstaviće se izložbom pod nazivom  Šumovi o kojoj autorka  kaže: „Šumovi  su iskliznuća raznovrsnog porekla, nisu bez uzroka, iako su često neprimetni. Ukazuju na, ili su sami posledice. Izmiču ljudskoj kontroli, mada ih  ima u neposrednoj blizini, našoj fiziologiji, u stvarima, u „ličnim i globalnim informatičkim sistemima“.  Šumovi pripadaju kategoriji trećeg, nečemu između, onome što se konstituiše između  nekog vremena i  nekog  prostora. Oni su Intersticiji - Intersticijalni šumovi.“

Radovi predstavljaju  prizore i zvuke u više medija.


 



Datum objavljivanja: 22.10.2013.