Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Branislav Radošević u MSUV

Jedan od segmenata promocije novog vuzuelnog identiteta Muzeja savremene umetnosti Vojvodine je izložba Branislava Radoševića "Kreativni rasadnik multinacionalnosti i multikulturalnosti". Gornji galerijski prostora MSUV, 29. oktobar, 20.30h.

 


Projekat je zasnovan na čvrstom konceptu znakovnosti i simbolizma, ali i egzaktnih grafičkih aplikacija nastalih na multikulturnom i višenacionalnom prostoru Vojvodine i Novog Sada.


Budimpešta je već druga prestonica jedne evropske zemlje u kojoj će biti promovisan ovaj Radoševićev projekat, čija je premijera bila u aprilu 2008. godine u Gradskoj kući u Ljubljani, dok je Slovenija predsedavala Evropskom unijom. Treća premijera ovog projekta održaće se u Muzeju savremene umetnosti 29. oktobra u Novom Sadu, još jednoj Evropskoj prestonici kulture, jer kako u časopisu Kvadart reče art direktor Radomir Vuković " ...Jednog dana kada ovaj prostor neko odluči da primi u Evropsku uniju, tada će Novi Sad, kao drugi grad po veličini, biti Evropska prestonica kulture - međutim, mi to ne možemo da čekamo sa dubokim uverenjem da je Novi sad i Vojvodina evropski prostor".


Branislav Radošević je samostalni likovni umetnik primenjenih umetnosti, rođen u Novom Sadu, koji  niz godina aktivno učestvuje u kulturnom životu grada, svojevremeno kao urednik "Indeksa", Studentskog kulturnog centra, Kulturnog centra omladine "Sonja Marinković" i Kulturnog centra grada Novog Sada. Danas se profesionalno bavi grafičkim  oblikovanjem grafičkih standarda, korporativnih identiteta, dizajnom plakata, knjiga i publikacija, izradom originalnih suvenira, ambalažom, karikaturom, stripom i ilustracijom, likovnom kritikom i autorskim postavkama izložbi savremenih likovnih i primenjenih umetnika. Izlagao na brojnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Samostalno je izlagao devetnaest puta. Dobitnik je brojnih konkursa kao i stručnih nagrada iz oblasti kojima se bavio.


 


Datum objavljivanja: 27.10.2008.