Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Borjan Grujić i Nenad Aćimović: Rastakanje

"Rastakanje", od 16 - 21. januara 2012. godine. Autori: Borjan Grujić i Nenad Aćimović. Otvaranje i razgovor sa posetiocima održaće se u ponedeljak 16. januara u 19 časova u Galeriji O3one na Andrićevom vencu.


 


Projekat "Odlivanje/Rastakanje" je vizuelizacija izmešanih i kompleksnih sistemskih problema i otvoreni prostor za interakciju.



Globalno i lokalno, Evropa i Srbija, "Veliki" svet i naši "mali" svakodnevni svetovi urušavaju se u konfuziji i strepnji. Kuda i kako dalje? Da li nam je potrebna nova revolucija? Da li je ona uopšte još moguća?



Centar i periferija, isključivanje i različitost, životne šanse, pravo izbora i pravo na izbor, sloboda govora, nezaposlenost, nedostatak politike i nedostatak političnosti, odgovornosti, obrazovanja, kulture i solidarnosti, nasilje, oligarhija i korupcija neke su od tema od kojih smo pokrenuli i rasporedili ih na 10 slika. Cilj nam je da ih otvorimo kroz dijalog.  Predstavljamo ih na apstraktan i minimalistički način u materijalu koji povezuje umetnost i dizajn.



Razgovor sa posetiocima i posetiteljkama koji će moći da intervenišu po radovima ispisujući predloge za rešavanje problema vodiće sociolog Marijana Stojčić.



Borjan Grujić /  25 godina / grafičar / biciklista /  Autor projekata "Porub" u Kulturnom centru Rex i "Zarez Fm" emisije na NOFM radiju / član ekpedicije "Inex Film"/ važni su mu sloboda i heterogenost / Završio Visoku školu likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu na smeru dizajner grafike / studirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu na smeru istorija umetnosti/ učestvovao na nekoliko grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu / njegove radove možete naći na sajtu Flickr /



Datum objavljivanja: 10.01.2012.