Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Boje i utisci

27. avgusta 2008. u 19 časova biće održano otvaranje izložbe Vladimira Subotića pod nazivom "Boje i utisci". Izložba će biti otvorena do 10. septembra 2008. u Galeriji Crnjanski u Beogradu (Nemanjina 28).

 


Samouki slikar Vladimir Subotić (rođen u Beogradu) je do sada imao dve samostalne izložbe i petnaest kolektivnih izložbi. Od najranijeg detinjstva se intenzivno bavi slikanjem kad je i osvojio (sa šest godina) dve diplome (Rudnik i Pinki). Tehnika slikanja je ulje na platnu.




Kao vrhunski crtač i kolorista, svoj slikarski pravac svrstava u ekspresionizam. U svakoj slicise trudi da hermeneutički unese što je moguće obimniju interpretaciju stvarnosti po ugledu na veoma stare slikare. Dnevni list Politika od 14. juna 2007. godine iznosi svoje zapažanje sa otvaranja izložbe pod nazivom Boje i utisci u prostorijama Društva srpsko-grčkog prijateljstva u Beogradu.

... "Na izložbi se mogu videti pejzaži i druge teme, ali krunu njegovog stvaralaštva čini izuzetna galerija portreta, nastala kao plod jednog naročitog, sasvim drugačijeg, zanimljivog poimanja života. Zalivene divnim koloritom, njegove slike u stilu impresionizma i realizma odišu poetikom humanosti i ogromnom osećajnošću."

Vladimir je do sada samostalno objavio jedan CD – pod nazivom Superior gde je autorski izvođač svih numera. Samostalno je objavio i knjigu – fenomenološko istraživanje – pod nazivom Logika Privida, koja se još uvek može pronaći u većini gradskih biblioteka.


 


Datum objavljivanja: 25.08.2008.