Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bojana S. Knežević : A Queen of Montenegro

U sredu 13. juna, od 18 do 20 časova, u Galeriji SULUJ,organizuje se vođenje kroz izložbu "A Queen of Montenegro" autorke Bojane S. Knežević.


 


"A Queen of Montenegro" je umetnički projekat u kojem autorka istražuje svoje crnogorsko poreklo, iz specifične pozicije nevidljivosti – koja je uzrokovana njenim rodnim identitetom. Polazna tačka projekta je veliko porodično stablo sačinjeno samo od muških članova, koje sada postaje nova platforma za intervenciju.



Subvertirajući ustaljenu reprezentaciju crnogorskog ženskog identiteta, umetnica koristi svoju poziciju nevidljivosti da bude bilo šta…



Projekat se realizuje kroz seriju radova u različitim medijima, uz konstantnu performativnu i repetitivnu rekonstrukciju rodoslova.



Postavku možete pogledati do petka, 15. juna 2018. godine.



Za ostale informacije u vezi sa izložbom možete se javiti na sledeću email adresu: aqueenofmontenegro@gmail.com



Bojana S. Knežević je interdisciplinarna umetnica aktivna u polju performansa, videa, audio-vizuelne instalacije i zvučne umetnosti. Osnovne i master studije, smer Novi likovni mediji, završila je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a Interdisciplinarne umetničke doktorske studije na Univerzitetu umetnosti u Beogradu.

Živi i radi u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 13.06.2018.