Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bojana Lukić: MIGRACIJA-AJICARGIM

21. februar - 3. mart, Galerija Doma kulture Studentski grad, Novi Beograd, otvaranje: sreda, 21. februar, 19h. izložba "MIGRACIJA-AJICARGIM", autorke Bojane Lukić.

 



 


Izložba MIGRACIJA-AJICARGIM se, kako i sam naziv sugeriše, bavi pitanjem kretanja lјudi sa jedne teritorije na drugu i preispituje naš odnos prema migrantima. Izmišlјeni pojam AJICARGIM (reč migracija napisana unazad) predstavlјa migraciju u suprotnom smeru, tj. nedozvolјenu migraciju. Migranti postepeno postaju nevidlјivi za nas, njihovi životi su nam nebitni, oni prolaze pored nas tražeći novu domovinu, prateći svoju sudbinu, a mi živimo svoju svakodnevicu. Radovi Bojane Lukić kroz intimnu prizmu pozivaju posmatrača da zastane u svojoj svakodnevici i da postane aktivan učesnik u novim migracionim tokovima.



 



Bojana Lukić je vizuelna umetnica iz Beograda. Studirala je slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti Brera u Italiji i od 2002. godine aktivno izlaže u zemlјi i inostranstvu (Italija, Francuska, Austrija, Japan, Hrvatska). Nјeni radovi nalaze se u domaćim i inostranim kolekcijama. Članica je ULUS-a od 2009. godine.



 



Radno vreme Galerije: svakog dana osim nedelje od 17:00 - 21:00



Ulaz slobodan



 




 


Datum objavljivanja: 12.02.2018.