Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Bogdan Đorić: Okupacija stvarnosti

U četvrtak 19. aprila u 18.30 časova, akademski umetnik Bogdan Đoric otvara izložbu svojih radova pod nazivom, "Okupacija stvarnosti". Ova izložba deo je programa kojim Centar za kulturu Rakovica, kao gradska ustanova, obeležava Dane Beograda.


 


Predstavljeni radovi deo su velike produkcije na kojoj umetnik radi jos od 2009. godine. Politicko angažovani, društveno osvešćeni pristup umetnika daje jasnu i snaznu kritiku sveta u kome živimo.



Rec autora:

"…Postindustrijska revolucija - kakva laž, kao i ova prethodna.  Njuejdž i novi svetski poredak, globalizacija, klimavo se drže na nogama koje se raspadaju u sopstvenim lažima i jadu. Pakao je predugo hodao na zemlji umornoj i to isto zlo više nema gde da se skloni, maske s nje trunu.  Zlo je saterano u prostor u kome jedino može da nestane zauvek.  Sve postaje jasno i još bistrije. Jedina esencija same istine je tu, ona vibrira u auri prostora, svi polako to počinju da osećaju, nastupa novo vreme - vreme bez vremena. Anti vreme.  Ambijent čiste egzistencije, ljubavi. Cvet je ponovo nikao čist i nov, zato što si počeo ponovo da sadiš planetu - sebe. Ako nisi, onda odmah to poželi, jer želja cini stvarnost!"  (preuzeto iz kataloga) 



Bogdan Đoric (1983) je završio srednju umetničko dizajnersku skolu Bogdan Šuput u Novom Sadu. Diplomirao je 2009. godine, na FLU Univerziteta u Beogradu, na smeru slikarstvo, u klasi prof. Gordana Nikolića, kao jedan od najboljih studenata. Član je ULUS-a od 2010. godine. Najaktivniji je član udruzenja Široka staza iz Zemuna.Volonterski je radio kao umetnički direktor Alternativnog kulturnog centra Klupče u Zrenjaninu, godinu dana. Imao je 12 samostalnih izložbi od 2008. godine. Od 2004. godine je učestvovao na 36 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Do sada je učestvovao na 12 likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu. 



Sajt umetnika: http://bogdan-bogdandjoricart.blogspot.com/



Veb strane:  http://www.saatchi-gallery.co.uk , www.artinfo.rs , www.superste.net  , www.artboulevard.net


 



Datum objavljivanja: 18.04.2012.